Ingyenes OKJ képzések mindenkinek! Ha piacképes szakmát szeretnél, akkor ezen képzések közül válassz >>>

Ingyenes OKJ képzések mindenkinek! Ha piacképes szakmát szeretnél, akkor ezen képzések közül válassz >>>

Megéri továbbképezni magunkat

Hirdetés:

Szakmai előmenetel, új munkahely megszerzése vagy magasabb jövedelem reményében vágnak bele a legtöbben az OKJ-s képzésbe –derül ki a Perfekt Zrt. hallgatói körében készített felméréséből. A tanulásba fektetett munka egy éven belül meghozza az eredményét.

Sok minden miatt dönthetünk úgy, hogy visszaülünk az iskolapadba. A jobb kereseti lehetőség, a szakmai előmenetel, a pályamódosítás vagy általában a tudásszomj is nyomós érv lehet.

A Perfekt hallgatói körében végzett felmérésből kiderül, hogy a többség konkrét céllal keresi fel a képzőhelyeket, és sokan vannak azok is, akik több célt is megfogalmaztak. A legtöbben (67%) a szakmai előmenetel miatt, a jelentkezők több mint egyharmada (32%) pedig munkahelyváltás céljából képzi magát tovább. Mintegy 23 százalék magasabb jövedelmet remél, 13 százalék pedig jelenlegi pozícióját, munkakörét szeretné bebiztosítani az új tudás birtokában.

Hirdetés:

Az OKJ-s képzési forma nagy népszerűségnek örvend, hiszen rövid képzési idő alatt és rugalmas időbeosztásban szerezhetünk új szakképesítést. A tanulást fontolgatók számára azonban az egyik legnagyobb kérdés a jelentkezéskor, hogy megtérül-e a befektetés, illetve mennyi idő alatt valósíthatók meg a kitűzött célok az OKJ-s tanfolyam elvégzése után.

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője elmondta, hogy felmérésük alapján a jelentkezők hetven százaléka kevesebb mint egy év alatt elérte célját a képzéssel.

A megkérdezettek csaknem felének hat hónap sem kellett mindehhez: 14 százaléknak a képzés elvégzése után azonnal, szintén 14 százaléknak 1-3 hónap alatt, 15 százaléknak pedig 4-6 hónap alatt térült meg a tanulásba fektetett idő és energia.

A szakértő szerint a gyors megtérülési idő elsősorban annak köszönhető, hogy az OKJ-s képzések gyakorlati és piacképes tudást adnak olyan területeken, amelyeken rövid idő alatt lehet jól fizető állásokhoz jutni.

Kifejezetten nagy az érdeklődés a pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzések iránt, amelyeket akár kombinálhatnak is a jelentkezők, így egymást kiegészítő tudást szerezhetnek, amely jól értékesíthető a munkaerőpiacon.

A cikk forrása: hirado.hu

Hirdetés:

Hasonló cikkek: