Ennyivel élnek jobban a szlovák minimálbéresek, mint a magyarok

Ennyivel élnek jobban a szlovák minimálbéresek, mint a magyarok

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarország az uniós minimálbér lista végén, hátulról az 5. helyet foglalja el a maga 445 eurós értékével, ami forintban 138 ezret jelent.

Hirdetés:

A lista végén egyébként jellemzően kelet-európai tagállamok kaptak helyet. Ha azonban az értékeket vásárlóerő-paritáson is megvizsgáljuk, akkor például a 3 hellyel előttünk végző szlovákok egyből mögénk kerülnek, azonban még így is bőven előttünk végeznek, hiszen a szlovák bérekre sokkal kevesebb adóteher szakad. A lista élén természetesen kizárólag nyugat-európai országok állnak.

Az Eurostat legfrissebb adatai alapján, az EU-s tagállamokban elérhető bruttó minimálbéreket vizsgálva kijelenthető, hogy Magyarország bizony igencsak a lista végén szerepel. Hiába a januártól érvényes minimálbér növekedés Magyarországon, hazánk így is bőven a lista végén szerepel a maga 445 eurós értékével (a lista értékei egységesen, végig euróban értendők), ami hazai valutában bruttó 138 ezer forintot jelent.

Hirdetés:

A lista végén egyébként jellemzően kelet-európai tagállamok kaptak helyet, így Magyarország mellett, a hátsó 10-ben szerepel Horvátország, Románia, Litvánia, Bulgária, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Észtország.

Ezek közül mögöttünk Bulgária, Litvánia, Románia és Lettország áll, a sereghajtó bolgároknál a minimálbér például csupán 261 euró. A lista élén nem nagy meglepetésre olyan gazdag európai országok tanyáznak, mint Luxemburg, Írország, Hollandia vagy éppen Németország.

A cikk folytatása >>> penzcentrum.hu

Hirdetés:

Hasonló cikkek: