Családok, szülők figyelem!!!! Plusz 7.500 forintot mutatok havonta, amit csak azért nem kapnak meg a legtöbben, mert nem töltik ki ezt a papírt!

Családok, szülők figyelem!!!! Plusz 7.500 forintot mutatok havonta, amit csak azért nem kapnak meg a legtöbben, mert nem töltik ki ezt a papírt!

MINDEN ÉRINTETTNEK JÁR, CSAK NEM TUDJA ÉS NEM IGÉNYLI! Nagyon sok pénzről van szó! Mutatom hogyan kapod meg >>>

Hirdetés:

Családi adókedvezmény 2018

A családosok már nagyon jól tudják, hogy minden év január elején le kell adniuk egy nyilatkozatot a munkáltatójuk felé, ha szeretnék érvényesíteni a családi adókedvezményüket, ez idén is így történt ebben a tekintetben nem történt változás, változatlanok maradtak a szabályok.

A legfontosabb változás az lehet, hogy 2018-ban a kétgyermekesek havonta gyermekenként nettó 2.500 Ft-tal több kedvezményt tudnak majd érvényesíteni az adóköteles jövedelmükből, ennek köszönhetően emelkedik a nettó bérük.

2018-ban a családi adókedvezmény, az eltartottak lélekszámától függően, a kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként a következőképpen alakul:
– egy eltartott esetén 66.670 Ft,
– kettő eltartott esetén 116.670 Ft,
– három vagy annál több eltartott esetén 220.000 Ft.

Ez pedig a nettó bérnél 1 eltartott esetén 10.000 Ft-ot jelent, kettő eltartott esetén pedig 17.500 Ft-ot, három vagy annál több eltartott esetén viszont már 33.000 Ft-ot jelent kedvezményezett eltartottanként.

Tisztában kell lenni az igénylésnél, hogy ki számít kedvezményezett eltartottnak, és ki az eltartott a családban, mert, ha rosszul töltjük ki a nyilatkozatot, akkor bizony még adóhátralékunk is keletkezhet, ráadásul még ilyen esetben kell számolni az ezzel járó 12%-os bírsággal is.

Ki minősül kedvezményezett eltartottnak a törvény előírása szerint?

• „akire tekintettel a magánszemély belföldön családi pótlékra jogosult,
• aki a családi pótlékra saját jogán jogosult,
• a rokkantsági járadékban részesülő személy,
• a magzat (a fogantatás 91. napjától a világra jöttét megelőző hónapig az erről szóló orvosi igazolás alapján)
• a bíróság döntése, egyezség, a családi pótlék folyósítójánál tett közös nyilatkozat alapján közösen felügyelt gyermek mindkét szülőnél, valamint a szülők házastársainál is.”

Hirdetés:

Ki minősül eltartottnak a törvény szerint ?

• „ a kedvezményezett eltartott,
• az, aki a családtámogatási törvény szerint a családi pótlék összegének megállapítása szempontjából figyelembe vehető vagy figyelembe vehető lenne, akkor is, ha a kedvezményezett eltartott után
o nem családi pótlékot állapítanak meg (pl. rokkantsági járadékot folyósítanak),
o családi pótlékot nem állapítanak meg (pl. magzat esetében),
o vagy a családi pótlék összegét a gyermekek száma nem befolyásolja (pl. tartósan beteg gyermek után járó emelt összegű családi pótlék esetében)”.

A kétgyermekeseknek akkor kell különösen figyelniük, amikor a nagyobbik eltartott egy olyan 18 évnél idősebb gyermek, aki:
– felsőoktatási intézményben első akkreditált felsőfokú iskolai rendszerű szakképzésben,
– első egyetemi vagy főiskolai szintű képzésben részt vevő hallgató
– és nem rendelkezik rendszeres.

Ekkor áll elő az a helyzet, hogy az eltartottak száma kettő, és a családi adókedvezményt csupán egy kedvezményezett eltartott után lehet igényelni, de: a két eltartottra vonatkozó 116.670 Ft értékben.

Erre nagyon oda kell figyelni, mert itt már többet jelent a kedvezmény havonta 7.500 forinttal, ahhoz képest, hogyha csak egy gyermek után kérnénk a kedvezményt.-ÍRJA a http://munkaugyerthetoen.blog.hu.

Nagyon sok éve létezik a családi adókedvezmény intézménye, és mellékelve nagyon részletes kitöltési útmutató található a nyilatkozatra vonatkozóan, de ha valaki bizonytalan, akkor inkább kérje ki egy szakember véleményét, mert tévedés esetén igencsak nagy összeg esik ki a családi kasszából, amire egyébként jogosult lenne a család.

A cikk forrása: palyazat.org

Hirdetés:

Hasonló cikkek: