6 sorsdöntő kérdés az állásinterjún, aminek semmi köze a munkához

6 sorsdöntő kérdés az állásinterjún, aminek semmi köze a munkához

Egy nagyon jól sikerült szakmai állásinterjút is el lehet szúrni egyetlen rossz válasszal, amit a találkozó végén, mellékesen, a “mesélj magadról” részben dob be az interjúztató. Az üzleti élet nagyágyúi elmondták, melyek azok a kedvenc kérdéseik, amelyek ugyan nem szakmaiak, mégis sorsdöntőek.

Hirdetés:

Ez az utolsó dolog, amivel foglalkozni szeretnél állásinterjún, mégis nagyon fontos elem. Sok felsővezető szeret feltenni olyan kérdéseket az interjú során, aminek látszólag semmi köze sincs a munkához. Ennek oka valójában nagyon egyszerű: ezek a kérdések szinte kikényszerítik az alanyok valódi személyiségét, mélyebbre áshat velük a leendő munkáltató, képet kap a becsületességről, a kreatív gondolkodásról, sőt, még a logikai bátorságról is.

1. Te vagy a legokosabb ember, tudod?

Nagyon kellemetlen kérdés. Larry Ellison, az Oracle ügyvezető elnöke és műszaki vezetője viszont ezzel a kérdéssel tesz pontot az állásinterjú végére a Business Insider cikke szerint. Ennek az az oka, hogy csak tehetséges, és rendkívül intelligens embereket vesz fel, és arra biztatja a toborzókat is, hogy minden friss diplomásnak tegye fel ezt a kérdést.

Ha a jelölt válasza erre a kérdésre igen, akkor felvették. Ha viszont azt válaszolja, hogy nem, akkor megkérdezik tőle, hogy ki az? És megpróbálják majd azt felvenni, aki a legokosabb.

A magyar munkakörnyezetben, ahol a szerénységet még mindig kicsit túlértékeljük, erre a kérdésre nem biztos, hogy van jó válasz. Egy esetleges igen ugyanis felkelti a gyanút, hogy az illető nagyképű.

Az olyan “superbossok”, mint Ellison viszont elég magabiztosak, tisztában vannak a saját képességeikkel, és nem félnek attól, hogy valaki esetleg kitúrja őket a helyükről. Az a céljuk, hogy náluk intelligensebb, és okosabb embereket vegyenek fel, mert ők egyrészt kihívást jelentenek a munkáltatóknak is, másrészt jobbnál jobb ötletek és lehetséges megoldások kerülnek így a céghez.

2. Egy 10-es skálán, mennyire vagy furcsa?

Alapvető értéknek tekinti Tony Hsieh, a Zappos vezérigazgatója, ha valaki érdekes, ami egyben azt is jelenti, hogy egy kicsit furcsa is. Elmondása szerint a szám nem is annyira fontos, inkább az a lényeges, hogy válaszoljon. A két szélső szám viszont nem jó, mert az azt jelenti számára, hogy vagy túl merev a cég kultúrájához, vagy a másik véglet, hogy esetleg pszichotikus.

A másik fontos kérdése Hsiehnek: egytől tízig terjedő skálán mennyire érzed magad szerencsésnek az életben? Itt is szinte mindegy, hogy milyen számot mond a jelölt, leszámítva a két végletet, mert aki azt mondta, hogy egyáltalán nem szerencsés, akkor abból arra lehet következtetni, hogy nagyon sok rossz dolog történt vele, és nagy a valószínűsége, hogy ezért másokat hibáztat. Ha viszont túl szerencsésnek érzi magát, az azt jelenti, hogy nem is érti, miért történt vele ennyi jó dolog, és esélyes, hogy nem bízik magában.

Hirdetés:

3. Ha lehetnél állat, melyik lennél szívesen?

“Az állatvilág nagyon sokszínű, és mindenki képes azonosítani magát egy állattal, amiről azt gondolják, hogy megtestesíti a saját személyiségét, jellemét” – mondta Stormy Simon, az Overstock elnöke.

Nagyon sok emberi vonással is felruháztunk már állatokat, és egy ilyen kérdésre adott válasszal az ember nagyon sok mindent elárulhat a személyiségéről. Itt viszont nem minden válasz jó.

“Egyszer egy interjúalany azt mondta, hogy ő a vörös pandával tudna azonosulni, mert mindenki azt hiszi róluk, hogy mennyire aranyosak, és megközelíthetők, de valójában ők csak nagyon lusták. Gyorsan elváltak az útjaink” – mondta az elnök. Ezt a kérdést kizárólag érdeklődő szándékkal feltette a jelenlegi vezetői asszisztensnek is. Ő azt válaszolta, hogy a kacsával tud legjobban azonosulni, mert az nyugodtan úszik a vízen, a felszín alatt viszont őrült nagy munkát végez.

4. Mondj valamit, ami szerinted igaz, de senki sem ért veled egyet!

Ez a kérdés azért fontos, mert megmutatja, hogy mennyire vannak eredeti gondolatai a jelentkezőnek, és bizonyos mértékig azt is lehet vele tesztelni, hogy milyen bátorsággal beszél egy ilyen nehéz interjú keretében – mondta Peter Thiel, a PayPal társalapítója.

5. Mit tennél, ha jönne a zombi apokalipszis?

Ez a kérdés elsőre nagyon nevetségesnek tűnhet, viszont nagyon jól megmutatja, a jelentkező hogyan reagál nyomás alatt, milyen a személyisége valójában, mi számára az igazán fontos dolog, milyen erkölcsi normákat képvisel, és hogyan fog illeszkedni a cég kultúrájába – mondta Ashley Morris, a Capriotti’s Szendvicsbár vezérigazgatója.

6. Mi a kedvenc idézeted?

Erre a kérdésre sincs kimondottan jó válasz, viszont megmutatja, hogy mik azok az alapvető gondolatok, amik hajtják, inspirálják a jelentkezőt – mondta Karen Davis, a Hasbro játék nagyhatalom alelnöke.

Lehet, hogy a jelenlegi magyar munkakörnyezetben ezek a kérdések még nagyon merészeknek tűnnek, egy nemzetközi cégnél viszont az ilyen és ehhez hasonlókra is fel kell készülni. Ráadásul nagy átalakulás zajlik jelenleg a munkaerőpiacon, nem egyszerű megtalálni a munkáltatóknak az ideális kollégát, és aki egy nem mindennapi állást szeretne megcsípni, annak jó, ha már most felkészülnek ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre.

A cikk forrása: penzcentrum.hu

Hirdetés:

Hasonló cikkek: